You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Therapeut

Wie ben ik?

Merian Waal

Mijn naam is Merian Waal. Samen met mijn man zijn wij ouders van drie heerlijke kinderen, (1 zoon en 2 dochters), ieder in een andere fase.
Ik heb de 4-jarige beroepsopleiding (post HBO/WO) tot Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gevolgd. Ik ben beëdigd en gediplomeerd en werk als zelfstandig therapeut in mijn eigen praktijk.

Voordat ik mijn praktijk startte heb ik een creatieve functie in het bedrijfsleven gehad. In deze functie heb ik veel gereisd en veel van de wereld gezien. Tijdens deze periode ging mijn interesse al uit naar innerlijke ontwikkeling. Gedurende een aantal jaren heb ik diverse trainingen, workshops en cursussen gevolgd, om deze interesse uit te diepen en te ontwikkelen.

Uiteindelijk voelde ik steeds meer de behoefte om mijn opgedane kennis en mijn interesse om te werken met kinderen te integreren. Ik volgde met veel plezier de opleiding Integratieve Kindertherapie. Het werken met kinderen en degenen die zorg voor hen dragen vind ik geweldig om te doen. Kinderen zijn ongelofelijk sterk, wijs en gemotiveerd. Ieder kind is uniek en iedere therapie is anders. Dat maakt dit vak zo bijzonder.

Om als therapeut optimaal te functioneren blijf ik mezelf ontwikkelen. Ik volg diverse beroepsgerichte workshops, nascholing, intervisie en supervisie. Dit zorgt voor verbreding en verdieping van mijn vakkennis. Zie ook mijn CV. Mede daardoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van psychotherapie voor kinderen.