You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Trainingen voor volwassenen

Op aanvraag geef ik de volgende training voor volwassenen:

Communicatietraining ’praten met kinderen, hoe doe je dat?’

Merian Waal

Voor ouders, leerkrachten en anderen die zorg dragen voor kinderen.

Communicatie tussen kinderen en volwassenen loopt niet altijd even vanzelfsprekend. In deze training leert u een communicatietechniek die erop gericht is om de achterliggende gevoelens en de reacties van het kind beter te begrijpen. De training kan door iedereen gevolgd worden die effectiever wil communiceren met kinderen. De training is praktijkgericht en theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De oefeningen zijn gerelateerd aan de eigen ervaringen van de deelnemers. Voor de interactie is een minimum van zes deelnemers gewenst.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Contact met het kind. Op welke wijze heb ik contact met kinderen/mijn kind. Begrijpen we elkaar, respecteren we elkaar? Hoe communiceren wij?
  • Afweermechanismen. De beschermers van het kind. Hoe worden deze patronen zichtbaar en hoe kan ik daar op reageren? Door het zichtbaar worden van deze patronen verandert er vaak al veel in de communicatie.
  • Bewustwording. Wat is het verschil tussen jezelf als opvoeder/leerkracht en jezelf als persoon? Vanuit welke rol reageer je en vanuit welke persoon wil je reageren? Deelnemers worden zich bewust van de invloed van hun eigen houding en presentatie.

Bijvoorbeeld:
’Moeilijk’ en ’lastig’ gedrag kan ontstaan als het kind niet duidelijk kan maken wat zijn probleem eigenlijk is. Het kind wil er bewust of onbewust iets mee zeggen. Het ’lastige’ gedrag biedt de mogelijkheid tot communicatie. Hoe je dat in de praktijk brengt leer je tijdens de communicatietraining.

De training bestaat uit 3 avonden van 2 uur. Kosten (incl. materiaal) € 130,- per persoon en ouderstellen € 220,- per paar.